Historie

Onze bakkerij is in 1925 opgericht, echter Overloon is in de tweede wereld oorlog compleet vernietigd waardoor er in 1950 een geheel nieuwe bakkerij moest worden gebouwd.  Voorheen was de bakkerij enkele tientallen meters van de huidige locatie gesitueerd. Het was toen een centrale bakkerij met 4 bakkers. Na de oorlog bleven er twee broers over met een bakkerij, een ieder begon voor zichzelf. Het waren Karel en Piet Janssen. De bakkerij van Piet d'n Bekker zoals hij in de volksmond genoemd werd, ging in 1970 over naar zijn zoon Gerrit. Het werd dus Gerrit van Piet d'n Bekker. Ze hadden samen 20 jaar een maatschap gehad. Piet en zijn vrouw bleven inwonen en werden verzorgd door Gerrit en Mia.

In 1984 moest Gerrit zijn bakkerij verkopen om gezondheidsredenen. Het werd bakkerij Degen. Na vele verbouwingen en aanpassingen staat er nu een zeer moderne ambachtelijke brood en banketbakkerij die voldoet aan alle eisen van deze tijd. Sinds 1997 zijn wij gecertificeerd met het HACCP-certificaat. Dat staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Wat niets anders betekent dat er een voedselveiligheidssysteem gehanteerd wordt waarbij elke stap van het productieproces geregistreerd is en wordt gecontroleerd. Ook vanuit de keuringsdienst van waren staat ons bedrijf als zeer veilig gekenmerkt. Elk product wordt dan ook zeer zorgvuldig met de beste ingrediënten bereid. Alles wordt in eigen bakkerij gemaakt. Vanuit onze bakkerij bevoorraden we direct onze winkel en verder hebben we nog afzetpunten zoals horeca en supermarkten. Door klein te blijven kan de kwaliteit gewaarborgd blijven door elk product met veel aandacht te bereiden.